אבחון - כיצד מבוצע?
האבחון לאלרגיה למזון אינו פשוט ומסתמך בעיקר על:
- היסטוריה מפורטת של הבעלים.
- ממצאי בדיקה פיסיקלית ובדיקה דרמטולוגית.
- שלילת סיבות רפואיות אחרות לתסמיני האלרגיה (עוריות ושאינן עוריות).
- אלימינציה של המזון הבעייתי למשך 8 עד 12 שבועות והיעלמות סימנים קליניים של האלרגיה. חזרה למזון הבעייתי - תגרום לשובם של הסימנים.
- פרופיל דם - שנשלח לחו"ל ומגיע עם דו"ח מפורט אודות אלרגניים בעיתיים באופן אישי. העלות היא גבוהה, הפלט לרוב לא מספיק אינדיקטיבי ועל כן לא מבוצע תכופות.
מהם החלבונים האלרגיים הנפוצים במזון של חיות המחמד?
הטיפול
לרוב אחד משלושה:
- הוצאת הגורם האלרגני מעולמו של הכלב/חתול.
- דה-סינסיטיזציה - תהליך שבו חושפים את הגוף בצורה מדורגת, הולכת וגדלה לאלרגן ו"מלמדים" אותו לחיות עמו בשלום.
- שימוש בתרופות: אנטי-היסטמינים, תרופות ביולוגיות נוגדות גירוד, סטרואידים כדרך קבע או בעונות/תקופות שבהן הגירוד מתחזק.
רק שתי האפשרויות הראשונות הן טיפול אמיתי בבעיה. האפשרות השלישית אינה מוגדרת כטיפול אמיתי בגורם הבעיה הראשוני, אלא בסימנים הקליניים שהוא מביא עמו.